{: Semakin hampir …


Selamat Hari Raya

Tinggal beberapa hari lagi umat Islam akan meninggalkan bulan Ramadhan dan bertemu bulan Syawal. Seperti biasa, ade saja pandangan mengenai hal ini. Bagi sesetengah berpendapat, betapa ruginya bila Ramadhan berada di penghujungnya, sementara ade yg berpendapat, bersyukur kerana berjaya mengharungi Ramadhan hingga penghujungnya.

Ape pun yang mereka fikirkan, kita tak boleh menafikan bahwa, bulan syawal akan tetap muncul dan ramadhan akan pergi meninggalkan kita. Semoga apa yang telah kita lakukan di sepanjang bulan ramadhan mendapat kerahmatan, kemuliaan dan keberkatan setiap kebaikan dan amalan yang kita zahirkan utk yang Esa. Semoga ramadhan yang akan datang, kita diberi kesihatan, keazaman, keimanan dan kesempatan untuk terus ‘menikmati’ saat tersebut meskipun belum tentu ianya akan hadir.

Rasanya, semenjak 15 hari berpuasa, station radio sudah mula menghimpun kembali lagu-lagu Hari Raya untuk di jadikan halwa telinga pendengar. Lagu yg kebiasaan menjadi pilihan ramai setahun 1 atau 2 kali. Artis-artis dah mula sibuk sejak sebelum puasa menyediakan rancangan hari raya. Yg menjual kuih dan mercun pun turut menyediakan ‘bekalan’ yg di perlukan. Meriah bulan ramadhan nih, setiap manusia ade saja yg perlu di lakukan.

Datang lah kembali dalam hidup kami. Jangan kau tutupkan peluang itu Yaa Allah! Kami masih memerlukan masa untuk bersiap menemui Mu. Jangan Kau kaburi hati kami, jangan Kau biarkan kemewahan dunia menghimpit perasaan ini. Jauhilah perasaan itu Yaa Allah!

Ramadhan Al-Mubarak…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s