:: Penyabong – Mersing in IR…


Here we come...

Damai...

Jeti nelayan

Rakan-rakan

Pada 24hb November ari tu, kami berkonvoi sebanyak 15 buah kereta ke satu resort yang terletak di Penyabong, Mersing. Bila reramai kumpul nih memang seronok la. Tapi tahun nih aku tak dapat ikut serta memancing kerana atas sebab-sebab tertentu. Namun sepanjang percutian kali ini, memang aku mengharap dapat shoot dlm mode Infra Red Photo (IR Photo)
So nikmatilah pemandangan Pantai Penyabong, Mersing Johor

Advertisements

5 responses to “:: Penyabong – Mersing in IR…

  1. Salams, Bro Mazrul
    Gambar2 iR bro memang cantek2 belaka, adehh tak terkata saya…
    dah lama kita tak ketemu yaaa…

  2. Salam, pantai Penyabong memang suatu tempat yang menarik. Saya baru-baru ni pergi ke sana saja sebelum bermulanya persekolahan(cikgu). tapi waktu saya pergi (1.1.09-3.1.09)musim hujan. apabila hujan renyai-renyai saya tak melepaskan peluang untuk pergi ke pantai. Saya sarankan tempat ini sesuai untuk melapangkan fikiran kerana tiada ganggu sama ada telifon ataupon internet dan juga orang disekeliling. Saya menginap di ENDAU BEACH RESORT.

  3. Semasa air surut saya dapat pergi berjalan kaki ke salah satu batuan di tengah pantai melalui daratan yang membentuk. semasa air pasang laluan itu dipenuhi air yang tidak dapat di lihat.seakan-akan membentuk pulau yang dikelilingi air dan sempat saya mengambil gambar dan merakam video semasa air pasang dan surut.

  4. Last year I went to Endau beach Resort too. I really enjoy the holiday there with my family. I plan to come again next time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s