:: Keep in touch


Keep in Touch

Keep in Touch

Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom. 

~Marcel Proust~

Zaman moden sekarang, mcm-mcm cara kita berkomunikasi berbanding zaman dolu-dolu. Dulu guna telepon susah…orang kaya aje yg ade, guna telegram kalau ade kematian atau orang rumah dah sersalin (kes hantar balik kampung la nih), pakai botol nak ajak dating, pakai surat menyurat dan seratus cara untuk berkomunikasi. Namun pabaila zaman berubah, kehidupan berubah, kemajuan berubah dan kebolehan pun berubah. Nak berkomunikasi tiada lagi bersempadan. Tiada halangan masa, tempat dan alatan.

Mcm i-google, aku guna utk track blog kawan-kawan yg ‘underground aka bawah-tanah’ tapi bukan yg ‘under the ground’ (yo know la what i mean). Mereka bukan ahli politik sayap kiri atau kanan, mereka bukan gerila atau ade kena mengena dgn novel keluarga gerila. Tapi rakan-rakan aku yang menjebakan diri dlm bidang photography. Minat yang sama, walau saku mahupun latarbelakang tak sama. Tapi sebab ape underground jadi pilihan, maka jawapan nye ade pabila anda join geng nih.

Aku bukan pengikut setia mereka, sekadar pengikut setia dari jauh. Mereka sungguh ‘ganas’ melayan minat mendalam dunia yg sempurna di atas sensor yg tak bermata. Mereka juga ‘puas’ menatap setiap hasil usaha ‘penciptaan’ mereka walau serba kekurangan. Mereka jua ‘gigih’ berkongsi pendapat, pandangan dan komen membina dalam menyempurnakan minat mereka ini. Dan paling aku tak tahan, mereka sungguh ‘RAKUS’ mengoda, menglayani tikus-tikus anggun di larkin perdana pabila di setiap bulan purnama. Aduhhhsss!

Sebagai kawan sepermainan, aku hanya mampu melihat dari jauh setiap persembahan mereka. Aku tak punya ruang yg banyak untuk ‘melanggan’ suasana seperti mereka. namun akan aku usahakan agar aku terus menjadi bayangan di setiap gerakan mereka. Ayuh kawan…teruskan niat rakus mu itu, persetankan mereka-mereka yg berkata nista. Ape hak mereka? Mereka tak kenal kita…kita pun tak kenal mereka! Ahhh…biaq pi la! Janji kita puas, janji kita gumbira, janji kita sepakat meratah tikus-tikus anggun yg mengoda…hahahaaha!

So korang ingatlah…aku tetap ade di siini. PEACE!

Nota gambar – screen shot og i-google utk track member underground

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s