:: Splash


Dah lama tak berehat, cuti sekolah pun dah dekat. Nak kena booking tempat untuk bersantai nie. Dah call sana sini carik bilik kosong. Kebanyakanya penuh. Bagusnya rakyat Malaysia minat utk beriadah dan bersantai. Kalau dulu-dulu pantai awam ajelah jd tempat persinggahan. Kini banyak resort-resort untuk di kunjungi. Dari waterpark sampailah beach resort.  Tepuk poket tanya selera.

Yang menjadi persoalan pada aku ialah tahap kebersihan dan service yang diberikan. Jangan bayar tapi service dan facilities teruk. Memang konfirm aku x pegi lagi tempat tue.  So far kira maintain la, walaupun ade yang charge mahal dari yang sepatutnya. Gah pada namanya. tapi service hampeh.

Seperkara lagi yg kekadang kita terlepas pandang soal halal haram. Kebanyakan resort tidak pentingkan soal itu. Tidak meletakan tanda halal atau memohon pengesahan halal. So pada aku jalan selamat , makan kat luar ajelah…pasti halal.

So siap kan minda untuk bercuti…yahooooo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s